Open Coffee Bloemenbuurt

Lokaal 7 organiseert iedere eerste dinsdag van de maand van 9:00 tot 11:00 uur Open Coffee Bloemenbuurt. Open Coffee Bloemenbuurt is voor ondernemende Bloemenbuurtbewoners om ideeën uit te wisselen, kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Met iedere maand een ander thema. De locatie van Open Coffee Bloemenbuurt is in Lokaal 7. Aanmelden is niet nodig, deelname is vrijblijvend en ook als je niet in de Bloemenbuurt woont of werkt ben je welkom.

2018

Oktober
Dinsdag 2 oktober Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Onderscheid je met online marketing
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur, start presentatie 9:15 uur.
Door: Rolf Neleman (Peak Online)

Online marketing is tegenwoordig een ‘must’. Consumenten en bedrijven oriënteren, beslissen en kopen steeds vaker online. Als je als bedrijf of zzp’er blijvend succesvol wil zijn, goed gevonden wil worden, moet je veel aandacht besteden aan online marketing. Maar hoe moet je dat aanpakken? Welke platforms moet je inzetten? En nog belangrijker, hoe onderscheid je jezelf in de markt. Op welke doelgroepen richt je je? Hoe ben je anders, wat zijn jouw unieke ‘selling points’? Hoe zorg je ervoor dat je met unieke content gevonden wordt? In een korte sessie zal Rolf Neleman tijdens Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 2 oktober hier meer over vertellen. Rolf is sinds 1997 ondernemer, heeft diverse bedrijven opgestart. Hij geeft opleidingen, workshops aan talloze bedrijven en doceert één dag in de week aan de Haagse Hogeschool. Ook is hij partner in Peak Online, een recruitment en detacheringsbureau in Online Marketeers.
Sessie gemist? Bekijk hier de presentatie van Rolf Neleman: Koffiebijeenkomst Bloemenbuurt (1).

September
Dinsdag 4 september Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Afgelast in verband met afwezigheid gastspreker. In plaats daarvan een korte netwerksessie met aanwezige deelnemers.
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur

Augustus
Geen Open Coffee Bloemenbuurt in verband met de zomervakantie.

Juli
Dinsdag 10 juli Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Creatief denken
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur (inloop vanaf 9.00 uur, start presentatie om 09:15 uur)
Door: Jos van den Berg (beeldend kunstenaar)
Vrijheid in je kop, geen blokkades, geen opgelegd pandoer. Vanaf de kleuterjaren worden we in bepaalde richtingen geduwd, we conformeren ons snel aan verwachtingen. Ons laten en doen biedt fraaie rapportcijfers, iedereen tevreden. Toch kun je ontsnappen aan de opgelegde regels, kun je vrijer omgaan met je denkraam. In elke fase van je leven kan je dat. Jos van den Berg respecteert regelgeving, maar zoekt altijd de randjes van vrijheid tot creatief denken en handelen. Om het voor jezelf vooral leuker te maken. Tijdens Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 10 juli in Lokaal 7 vertelt Jos meer over ‘Creatief denken’. Kom langs en laat je inspireren.
Jos van den Berg is geboren in 1948 in Apeldoorn, sinds 1953 woonachtig en werkzaam in Den Haag. Opleidingen aan kunstacademies, studies marketing, reclame, pr, bedrijfskunde. Was directeur van Koning en Hartman Marketing en Reclame BV, richtte een succesvol  reclamebureau op in 1987. Stopte daarmee in 2010 en maakte een nieuwe carrière als fulltime beeldend kunstenaar. Elke dag het atelier in, creatief denken en doen!

Juni
Dinsdag 5 juni Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Balans tussen werk en privé
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur 
Door: Paulien Peltzer (Peltzer, advies, coaching en training)
Paulien Peltzer neemt ons op 5 juni a.s. mee in het balanceren tussen werk en privé. In de meer dan 20 jaren dat zij werkzaam is als coach (individueel of team) en trainer (binnen organisaties) ontmoette zij vele balancerende mensen. Zij ondersteunde hen bij het hervinden van het evenwicht. Zelf, al 10 jaar werkzaam als zzp’er, heeft ze ook ondervonden hoe lastig het kan zijn om die balans te behouden. Maar vooral ook wat je kunt doen om je energie juist te managen.
Op 5 juni deelt zij haar kennis met ons. Vanuit haar eigen ervaringen en vanuit haar professie. Aan het eind van onze bijeenkomst hebben wij zelf de balans opgemaakt en weten wij wat ons te doen staat.

April
Dinsdag 3 april Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Breng zelf je bedrijf in beeld. Fotograferen met je mobiel
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur (inloop vanaf 9.00 uur, start workshop om 9.30 uur)
Door: Nicole Romijn (Nicole Romijn Fotografie)
Maak je al gebruik van foto’s voor je bedrijf op je website en/of social media? Maak je deze foto’s zelf of laat je ze maken? Passen deze foto’s  bij de doelgroep die je wilt aanspreken? En als je ze zelf maakt, heb je dit al eens met je mobiele telefoon geprobeerd? In deze workshop helpt Nicole je betere en gerichtere foto’s te maken voor je bedrijf met behulp van je mobiele telefoon. Zij geeft tips over het inzetten van fotografie (content). Tips over het maken van een portretfoto voor je profielen. En tips over de mogelijkheden van je mobiele telefoon camera en over fotografie in het algemeen. Je gaat naar huis met een fijne checklist. Bovendien ga je zelf ook aan het werk! Fotografie is overal en altijd, je moet het alleen leren zien en daar gaat Nicole je bij helpen.
Dus neem je mobiele telefoon mee en graag tot ziens op dinsdag 3 april. Inloop van deze Open Coffee Bloemenbuurt is vanaf 9.00 uur. We starten om 09:30u!

Over Nicole Romijn Fotografie
Nicole Romijn is ruim 8 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf. Zij is gespecialiseerd in bedrijfsmatige fotografie. Zij fotografeert met name grote zakelijke evenementen. Daarnaast maakt zij ook zakelijke portretten, bedrijfsreportages en volgt zij fotografisch gebouwen die in aan- of verbouw zijn. Het meedenken met haar klanten om de fotografie zo goed en breed mogelijk in te zetten is iets wat Nicole als “extra” meegeeft in haar werk.

Maart
Dinsdag 6 maart Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Help! Hoe bereik ik mijn doelgroep via social media?
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur (inloop vanaf 9.00 uur, start workshop om 9.30 uur)
Door: Dymph Neeteson (Ondernemersnest)
Heb je je dit pas nog wanhopig afgevraagd? Twijfel je of je nu vol moet inzetten op social media of dat je beter gewoon kunt flyeren? Er zijn ook zoveel mogelijkheden! En dat is zowel een voordeel als een nadeel. Maar geen zorgen, want je hoeft niet aan alle trends mee te doen. Het is een kwestie van kiezen welk social media platform, al dan niet in combinatie met offline  middelen, het beste bij je doelgroep past. Klinkt ingewikkeld? Valt mee hoor! En daar gaan wij je bij helpen. Doe mee aan deze workshop en je gaat naar huis met nieuwe ideeën en concrete tips om zelf mee aan de slag te gaan.
Over Ondernemersnest
Ondernemersnest wordt (is bijna) een platform waar je terecht kunt voor allerlei praktische informatie over het opzetten en laten groeien van je eigen bedrijf. Heb je ondernemersplannen of ben je net gestart als ZZP’er, maar heb je nog niet alles uitgevogeld, houd Ondernemersnest dan goed in de gaten!

 

Februari
Dinsdag 6 februari Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Nieuwe privacywetgeving (AVG)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Door: John Konijn
Vanaf 25 mei 2018 geldt er een nieuwe Europese privacywetgeving (AVG). Alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van klanten, personeel of andere personen moeten zich aan deze wet houden. De wet sluit beter aan op ons digitale tijdperk, maar betekent wel dat -naast namen en adressen – ook gegevens gekoppeld aan bijvoorbeeld IP-adressen en cookies onder de wet vallen. Al door het versturen van een offerte, factuur of nieuwsbrief krijgt u met de verordening te maken. De AVG dwingt ondernemers tot meer actie en maatregelen. Wilt u weten wat u moet doen? Op dinsdag 6 februari vertelt John Konijn van Konijn Juridische Dienstverlening waar ondernemers rekening mee moeten houden en wat ze moeten regelen. John is zelf zzp’er in de Bomenbuurt en jurist in het privaatrecht.  Kom langs, en als je iemand meeneemt ontvang je een Lokaal 7 goodiebag! Leuk weetje, team Open Coffee Bloemenbuurt is sinds 2018 uitgebreid met twee nieuwe vrijwilligers, Cindy Koelman van Doornik en Nicole Romijn.

Januari
In verband met de kerstvakantie geen Open Coffee Bloemenbuurt in januari.

 

2017

December
Dinsdag 5 december Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Pop-up galerie. Foto-expo van Nicole Romijn
Door: Nicole Romijn (Nicole Romijn Fotografie)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Lokaal 7 is op dinsdag 5 december even tijdelijk een galerie. Nicole Romijn exposeert tijdens deze Open Coffee Bloemenbuurt foto’s van haar vrije werk. Zij zal een korte presentatie geven over haar werk. Heb je ook iets te presenteren? Pak je tijd en pitch jouw idee, je bedrijf, een product of dienst. Dit is zo’n ochtend dat alles bij elkaar komt, kunst, netwerken en warme chocolademelk met kruidnoten. Kom langs, en als je iemand meeneemt ontvang je een Lokaal 7 goodiebag!

November
Dinsdag 7 november Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Een leven lang leren. Hoe blijf je bij als zelfstandig professional?
Door: Mark Vermin (directeur Volksuniveristeit Den Haag)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Wat waren we blij toen we klaar waren met onze schoolopleidingen. Nooit meer met onze neus in de studieboeken, wat een opluchting. Maar is het wel zo’n goed idee om na je formele educatie te stoppen met leren? Nee dus! Het is bewezen dat je brein langer meegaat, als je het maar blijft gebruiken en ontwikkelen.
Maar hoe doe je dat? Wat is eigenlijk “een leven lang leren”? Wat is het belang van “non-formele educatie”? Hoe vind je als zzp’er de weg naar nieuwe ontplooiingsmogelijkheden? Mark Vermin, directeur van de Volksuniversiteit Den Haag, probeert antwoord te geven op deze en andere vragen tijdens Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 7 november. We starten met koffie, thee en netwerken, de presentatie begint om 9:30 uur.
Presentatie gemist? Lees hier de presentatie Een leven Lang Leren 7 nov 2017.

Oktober
Dinsdag 3 oktober Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Doelgroep Training
Door: Paul Ballieux (Aandacht Marketing)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Wie is je doelgroep en waarom is het zo belangrijk als ondernemer om je doelgroep goed te kennen? Je klanten vertellen veel meer over jezelf dan je denkt. Doelgroepspecialist Paul Ballieux zet je aan het denken over wie je als klanten wilt hebben en waarom focus aanbrengen werkt. Hij adviseerde jarenlang alle grote retailers van Nederland en is sinds vorig jaar eigenaar van het succesvolle bureau Aandacht Marketing.
Eenmalig verzorgt hij een training voor ondernemers bij Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 3 oktober. Bekijk hier de Doelgroep Training.

September
Dinsdag 5 september Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: LinkedIn, maak jij er optimaal gebruik van?
Door: Natascha van Muijden (https://nl.linkedin.com/in/nvmuijden)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Veel mensen hebben een account op LinkedIn. Maak jij er optimaal gebruik van?
Tijdens Open Coffee Bloemenbuurt  staat Natascha van Muijden stil bij de vraag hoe jij LinkedIn het beste kunt inzetten om onder de aandacht te komen. Natascha heeft ruime ervaring als trainer, coach en netwerker.
Deelnemers uit de community van Lokaal 7 helpen elkaar tijdens deze Open Coffee Bloemenbuurt. We gaan als groep interactief aan de slag en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en netwerk. Deze workshop is geschikt voor iedereen met een LinkedIn-profiel, of je nu net bent begonnen of al langer actief op LinkedIn. Wil jij op LinkedIn je zichtbaarheid vergroten en beter gevonden worden, dan is deze workshop een MUST voor jou! Kom langs en open voor jezelf nieuwe LinkedIn-deuren!

Augustus
In verband met de zomervakantie geen Open Coffee Bloemenbuurt in augustus.

Juli
Dinsdag 4 juli Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Een 10 voor werkgeluk, ook voor ZZP’ers
Door: Hanneke Dijkman
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Als ZZP’er bepaal je zelf helemaal wat je werk is, hoe je werkt, met wie en waar je werkt, dus dat levert altijd een 10 voor werkgeluk op. Toch? Of is het soms lastig om gaan met opdrachtgevers, met concullega’s, met deadlines en met (help!) je eigen fouten. Hanneke Dijkman, econoom, werkgelukcoach, zenleraar, schrijfster en zelf ook ZZp’er leert ons haar vier stappen voor werkgeluk met behulp van korte speelse oefeningen. Zodat je aan het eind van de bijeenkomst meer werkgeluk kunt ervaren. Zie www.een10voorwerkgeluk.nl voor filmpjes en een inkijkexemplaar van Hanneke’s boek.

Juni
Dinsdag 6 juni Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: De geheimen van groei
Door: Jan Boon (de Acquisitiecoach)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Vier jaar na de inschrijving bij de KVK bestaat 70 % van de ZZP-ers al niet meer. Daar wil jij toch niet bij horen? Hoe positioneer jij jezelf zo in de markt dat je goede prijzen kunt vragen? En dus overleeft en doorgroeit? Jan Boon, de acquisitiecoach, leert je de geheimen van groei!

Mei
Dinsdag 9 mei Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: WordPress. De Basis
Door: Remko Mollema (Loco Creations)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Van plan om een eigen website te maken in WordPress? En heb je daarbij nog een paar vragen over hoe en wat? Kom dan langs bij deze Open Coffee Bloemenbuurt. Remko Mollema van Loco Creations vertelt je de belangrijkste do’s en don’ts over WordPress. Zoals bijvoorbeeld het kiezen van een template, de praktische inrichting van je site en het verschil tussen berichten en pagina’s. Met zijn basistips kan je dan zelf verder. Neem je laptop mee als je meteen aan de slag wilt met de informatie van Remko.

April
Dinsdag 4 april Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Netwerken. Hoe kan het anders en origineel?
Door: Klaartje de Vrueh (Kwartiermaker en organisator)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Netwerken, soms lijkt het wel een dagtaak in plaats van dat je toekomt aan je vak uitoefenen als zelfstandig professional. Toch is het heel belangrijk om regelmatig te netwerken voor het onderhouden van relaties en het opdoen van nieuwe contacten. Tijdens Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 4 april van 9:00 tot 11:00 uur gaat Klaartje de Vrueh (Kwartiermaker en organisator) met je in gesprek over nieuwe manieren van netwerken in het land van de ZZP’ers. Zij geeft handige tips en tricks en kom vooral ook langs om kennis en ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen.

Maart
Dinsdag 7 maart Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Een evenement organiseren. Of aanhaken…
Door: Helga Fischer (Wij-Kracht)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Tijd om een nieuw netwerk aan te boren of nieuwe klanten te werven? Denk daarbij eens aan het organiseren van een evenement. Wat heb je daarvoor nodig? Draaiboek, checklist, een goed idee …. Of vraag je je af hoe doe ik mee met een bestaand evenement van branchegenoten, in de wijk of op basis van een thema? Helga Fischer (Wij-Kracht) heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen en activiteiten. Zij komt langs om de fijne kneepjes van het vak met je te delen. En hoe leuk zou het zijn om als vervolgactie op deze Open Coffee Bloemenbuurt gezamenlijk met Lokaal 7 een evenement te organiseren in de Bloemenbuurt.

Februari
Dinsdag 7 februari Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
Door: Nathalie Albert (webdesign & optimalisatie)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Het verbeteren van de vindbaarheid van je website, daarover vertelt Nathalie Albert (webdesign & optimalisatie) alles tijdens deze Open Coffee Bloemenbuurt. Denk daarbij aan het verbeteren van de positie in Google, zoekwoorden, relevante trefwoorden, link building, title tags en de juiste headers. Ook geeft Nathalie simpele tips die je direct zelf kunt gebruiken. Kortom genoeg stof om vragen over te stellen, informatie uit te wisselen en wijzer van te worden. Lees hier haar presentatie: seo-workshop-2017.

Januari
In verband met de kerstvakantie geen Open Coffee Bloemenbuurt in januari.

Advertenties