Archief

Open Coffee Bloemenbuurt in 2016

December
Dinsdag 6 december Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Nieuwe website? Zelf aan de slag of uitbesteden?
Door: Gertrude Lok (6500ºKelvin)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Is je website toe aan vernieuwing? Dan is daar het dilemma, zelf aan de slag of toch maar uitbesteden. WordPress, CMS wat weet je ervan en wil je dat wel weten? Zelf knutselen kost tijd en tijd is geld. Het ontwerpen van een website is ten slotte een vak. Uitbesteden dan maar? Je budget bepaalt de mogelijkheden. Gertude Lok (6500ºKelvin) zet tijdens deze Open Coffee Bloemenbuurt op een rij welke keuzes je kan maken wat betreft het bouwen van een website, door jezelf of door een ander.

November
Dinsdag 1 november Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Brainstormsessie. Ondernemers Special Wijkwijs – in 2017
Door: Elisabeth van Elsen (redactie Wijkwijs)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Wijkwijs, hét wijkblad van de Bloemenbuurt zal in 2017 met een special komen over ondernemers in de Bloemenbuurt. Een themanummer exclusief gewijd aan wat de wijk te bieden heeft aan ondernemers, van winkeliers tot ZZP’ers en MKB’ers. Alle ondernemers uit de Bloemenbuurt waren welkom.  Het leveren van input voor de Ondernemers Special stond centraal tijdens Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 1 november van 9:00 tot 11:00 uur in Lokaal 7. Elisabeth van Elsen (redactie Wijkwijs) leidde deze brainstormsessie in goede banen. Wijkwijs is een uitgave van wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint. Bekijk hier het verslag met de inventarisatie-brainstorm-wijkwijs-open-coffee-1-nov-2016 van ideeën die deze brainstorm heeft opgeleverd.

Oktober
Dinsdag 4 oktober Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7 Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Vrijwillige inzet en ZZP’ers. Een (on)mogelijke combinatie?
Door: Tim ‘S Jongers (Coördinator kenniscentrum PEP)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Stel je organiseert als ZZP’er een campagne en schakelt daarbij vrijwilligers in. Mag dat? Of je overweegt om vrijwilligerswerk te doen. Is dat zinvol voor je netwerk of tijdsverspilling? Deze en andere vragen beantwoordde Tim ’S Jongers (Coördinator kenniscentrum PEP) tijdens Open Coffee Bloemenbuurt op dinsdag 4 oktober. Tim gaf een presentatie met een perspectief op vrijwillige inzet. Deze ochtend werd afgesloten met een pittige discussie over dit onderwerp. Bekijk hier de presentatie van Tim ‘S Jongers van PEP Den Haag: presentatie-zzpers-en-vrijwillige-inzet.

September
Dinsdag 6 september Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7/Hyacinttuin met mooi weer, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Netwerksessie
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Een netwerksessie met ruimte voor alle onderwerpen die je als ondernemer/ZZPer wilt delen met anderen. Maak kennis met andere ZZPers, wissel kennis en ervaringen uit. Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 maar met mooi weer houden we deze netwerksessie in de Hyacinttuin, Anemoonstraat 25 bereikbaar via de zij-ingang van het voormalige schoolgebouw.

Augustus

Geen Open Coffee Bloemenbuurt in verband met de zomervakantie.

Juli
Dinsdag 5 juli Open Coffee Bloemenbuurt Op locatie
Locatie: Tennispark Berg en Dal, Daal en Bergselaan 11 in Den Haag
Thema: Zomerse Netwerksessie
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Een zomerse Open Coffee met netwerken op de tennisclub bij Tennispark Berg en Dal aan de Daal en Bergselaan 11. Maak kennis met andere ZZPers, wissel kennis en ervaring uit tijdens een informele setting. Koffie en thee is op deze locatie voor eigen rekening.

Juni
Dinsdag 7 juni Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Ondernemen & duurzaamheid
Door: Sandra Nap (projectleider MKB) Duurzaam Den Haag
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Wat is duurzaamheid? Hoe onderneem je duurzaam? Wat is het nut of de noodzaak van duurzaam ondernemen? Zo maar wat vragen over het thema van Open Coffee Bloemenbuurt, ‘Ondernemen & duurzaamheid’ op dinsdag 7 juni van 9:00 tot 11:00 uur. Sandra Nap (projectleider MKB) van Duurzaam Den Haag zal deze en jouw vragen over Ondernemen & duurzaamheid beantwoorden. Dus wie durft?
Bekijk hier de presentatie van Sandra Nap van Duurzaam Den Haag: Presentatie Ondernemen & duurzaamheid

Mei
Geen Open Coffee Bloemenbuurt in verband met de meivakantie

April
Dinsdag 5 april Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: De werkplek van de ZZP’er
Door: De Vakvrouwen (http://devakvrouwen.com)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Hoe zit je erbij als ZZP’er? En wat zou je anders willen? Daar gaat deze Open Coffee Bloemenbuurt over. Aandacht voor je werkplek als ZZP’er staat waarschijnlijk onderaan het prioriteitenlijstje, klanten en opdrachten gaan voor. Een goed georganiseerde werkomgeving is meer iets voor een werknemer die een beroep kan doen op de arboregels? Nou, nee ook als ZZP’er is een ergonomisch verantwoorde bureaustoel geen overbodige luxe. Of een opgeruimde werkplek met voldoende licht en een loopje naar de printer. Heb je vragen over je werkplek als ZZP’er, hoe je die kan verbeteren of dat iemand met een professionele blik daar naar kijkt? Kom dan langs bij deze Open Coffee Bloemenbuurt. De Vakvrouwen, Erna Stoetzer en Franciska Ottens beantwoorden je vragen graag. Neem een foto mee van je werkplek, bij voorkeur een kleurenprint op A4, als impressie en ter bespreking. Onder de deelnemers met foto wordt gratis advies voor 1 werkplek door De Vakvrouwen verloot.

Maart
Dinsdag 1 maart Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Pitch je bedrijf
Door: Jacqueline Alders (Ikgidsudoordenhaag.nl)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Tijdens deze Open Coffee gaat het om pitchen. En wat vertel je in een goede pitch van 1 minuut:

1. Wie help je met je bedrijf, product of dienst?

2. Voor welk probleem van jouw klant biedt jij een oplossing?

3. Wat is die oplossing?

4. Wat levert die oplossing jouw klant op?

5. Waarom doe je wat je doet?

Bereid een pitch voor van 1 minuut. Leer door te doen, te kijken naar anderen en elkaar feed back te geven! Door Jacqueline Alders (Ikgidsudoordenhaag.nl).

Februari
Dinsdag 2 februari Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Weg met de weerstand
Door: Johan ter Heegde (Filosofie voor het leven)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Na de eerste maand in 2016 is de positieve energie van de goede voornemens misschien al weggeëbd en dreigen hardnekkige routines en gewoontes er weer in sluipen. Voorkom dat goede ideeën, goede ideeën blijven en maar op de plank blijven liggen. Weg met de weerstand, dat is het thema van deze Open Coffee Bloemenbuurt. Ga aan de slag met die belemmerende overtuigingen, kom uit je comfortzone, ruim die obstakels op die je ‘mentaal’ in de weg staan. Johan ter Heegde (Filosofie voor het leven) is gastspreker tijdens deze Open Coffee. Zijn visie op weerstand zal verrassend zijn met praktische handvatten, verwijzingen naar methoden, literatuurtips en wellicht wat kleine oefeningen.

Januari
Dinsdag 5 januari Open Coffee Bloemenbuurt Ontbijt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Speedaten en kennismaken met lokale ZZP’ers
Door: Klaartje de Vrueh (Lokaal 7 & CFO GMAS)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Open Coffee Bloemenbuurt start 2016 fris met het thema Speeddaten en kennismaken met lokale ondernemers op dinsdag 5 januari. Maak kennis met andere ZZP’ers, wissel kennis en ervaring uit onder begeleiding van Klaartje de Vrueh (Lokaal 7 & CFO GMAS). In een informele setting met koffie en een croissantje.

Open Coffee Bloemenbuurt in 2015

December
Dinsdag 1 december Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Laptopsessie social media
I.S.M.: Nathalie Albert (webdesign en optimalisatie), Frank van Oeveren (PC Refresh) en een IT Specialist
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Na de Open Coffee Bloemenbuurt van vorige maand met een presentatie over social media voor de ZZP’ers, kan je op 1 december al je social media accounts aanpakken en je laptop optimaliseren. In deze werksessie kan je werken aan de verbetering van je Facebook- LinkedIn- of Twitteraccount. Nathalie Albert (webdesign en optimalisatie) biedt ondersteuning en beantwoordt je vragen hierover. Vragen over het optimaliseren van je laptop of op IT gebied? Dan kun je terecht bij Frank van Oeveren (PC Refresh) en een IT specialist. Dus neem je laptop en/of je andere devices mee en ga aan de slag.

November
Dinsdag 3 november Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Facebook voor ondernemers
Door: Jochem van Loon (van SocialLane)
Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur
Het thema van deze Open Coffee Bloemenbuurt het professioneel gebruik van Facebook door ondernemers. Is Facebook wel een geschikt medium voor ondernemers? En zo ja, hoe maak je er dan optimaal gebruik van? Hoe serieus kan je Facebook nemen met alle vakantiekiekjes, lollige huisdierfilmpjes en dieetadviezen. Dat maakt Jochem van Loon (van SocialLane) duidelijk met een presentatie over Facebook. Jochem van Loon geeft bedrijven en organisaties advies op het gebied van social media. Dus vragen over andere toepassingen van social media zijn ook welkom.
Bekijk hier de presentatie van Jochem van Loon van Social Lane: Presentatie Sociallane lokaal 7

Oktober
Dinsdag 6 oktober Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema: Rijk in je wijk
Door: Sonja Moenen (grafisch ontwerp en Bloemenbuurtbewoner)
Tijd: van 9:00 – 11:00 uur
Deze keer hebben we het over de deeleconomie en sociale netwerken. Doe er je voordeel mee als ZZPer. Allerlei grote en kleine initiatieven maken het tegenwoordig heel makkelijk om kennis en middelen te delen. Zo ook het project ‘Rijk in je Wijk’.  Kort voor de zomer is Sonja Moenen (grafisch ontwerp en Bloembuurtbewoner) een sociaal netwerk in de Bloemenbuurt gestart. Het doel is de buurtbewoners samenbrengen, voor meer samenhang in de wijk. Vanuit de interesses van de buurtbewoners kunnen er samen activiteiten worden gedeeld. Buurtbewoners met leuke ideeën en iets samen willen organiseren doen mee. Het kan ook zijn, iets doen voor de ouderen of jongeren in de wijk. Je rijk voelen in je buurt of wijk in Den Haag, zonder dat het je wat kost. Rijk aan contacten in je buurt. Sonja vertelt tijdens deze Open Coffee over ‘Rijk in je Wijk’ en hoe je mee kunt doen.
En er is taart! Open Coffee Bloemenbuurt bestaat 1 jaar dus dat betekent iets lekkers bij de koffie.

September
Dinsdag 1 september Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Ristorante Vicini, Goudenregenplein 11 in Den Haag
Thema: Tariefstelling voor ZZPers. Financiële coaching en het voorkomen van financiële problemen. Door Yvonne van Eck (Van Eck Finance Solutions)
Tijd: van 9:00 – 11:00 uur
Is het te hoog? Of is het te laag? Het tarief van een ZZPers is voor sommige professionals lastig te bepalen. Wat ben je waard als ZZPer? En durf je dat ook te vragen? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens Open Coffee Bloemenbuurt. Gastspreker is Yvonne van Eck van Van Eck Finance Solutions.

Augustus
Vanwege de zomervakantie is er geen Open Coffee Bloemenbuurt in augustus.

Juli
Dinsdag 7 juli Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: het Hyacinthplein in de Bloemenbuurt.
Thema: Open Coffee Picknick
Tijd: van 9.00 – 11.00 uur
Een zomerse Open Coffee met netwerken in het gras op het Hyacinthplein, bij de Hyacinthweg. Maak kennis met andere ZZPers, wissel kennis en ervaring uit tijdens een informele setting op picknick-kleedjes met koffie en krentenbollen.
Bij slecht weer is de locatie Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag.

Juni
Dinsdag 2 juni Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Grand café Uitzicht, Zonnebloemstraat 383 in Den Haag.
Thema: ZZPer + uitzendbureau = meer opdrachten binnen halen. Door Marion Bordewijk en Vera Uit de Weerd (Flexibility)
Tijd: van 9.00 – 11.00 uur
Het vinden van opdrachtgevers is niet altijd makkelijk voor ZZPers. Inschrijven bij een uitzendbureau lijkt misschien geen logische stap maar kan wel degelijk resultaat opleveren. Marion Bordewijk en Vera Uit de Weerd, hebben beiden veel ervaring met detachering en flexibele arbeid en vertellen over de verschillende mogelijkheden om via een uitzendbureau meer opdrachten binnen te halen. Zij geven in het kort informatie over bemiddeling, wetgeving, contracten en beantwoorden vragen van deelnemers.
Lees hier de presentatie van Marion Bordewijk en Vera Uit de Weerd: Presentatie Open Coffee 2 juni.

Mei
Vanwege de meivakantie is er geen Open Coffee Bloemenbuurt in mei.

April
Dinsdag 7 april Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Magnolia Center, Magnoliastraat 38 in Den Haag.
Thema: Klanten aantrekken via Linked-in door Barbara Martinus (Quali-Tijd)
Tijd: van 9.00 – 11.00 uur
Acquisitie voeren. Wat een vreselijke term. Daar gaan we het dus niet over hebben. Het werven van klanten is echter wel belangrijk voor ondernemers. En hoe doe je dat? Welke middelen zet je in? Wat past bij je? En wat is effectief? Barbara Martinus, marketing deskundige zal een toelichting geven op online marketing. Tijdens deze Open Coffee zoomt zij in op klanten aantrekken via Linked-in.

Maart
Dinsdag 3 maart Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Lokaal 7, Anemoonstraat 25 in Den Haag
Thema:  Netwerksessie Wie vraagt, die wint. Door Jacqueline Alders
Tijd: van 9.00 – 11.00 uur
In deze workshop gaan we met elkaar aan de gang. Iedereen krijgt de gelegenheid een vraag, probleem of uitdaging voor te leggen aan de groep, in de vorm ‘Hoe kan ik…?’. In korte tijd krijg je veel informatie, tips en verwijzingen of zelfs ingang tot een nieuw netwerk. Door interactie breng je elkaar op ideeën en delen we kennis en ervaring. Zo krijg je advies van meer dan 10 ervaringsdeskundigen, namelijk je mededeelnemers!

Februari
Dinsdag 3 februari Open Coffee Bloemenbuurt
Locatie: Restaurant De Burcht, Lijsterbesplein 2 in Den Haag.
Thema: Spreekuur Belastingaangifte door Marcel van Guldener (fiscaal adviseur)
Tijd: van 9.00 – 11.00 uur
Vragen over de belastingaangifte of andere fiscale zaken? Stel ze tijdens deze Open Coffee aan Marcel van Guldener. Marcel is fiscaal adviseur en doet als zelfstandig ondernemer belastingaangiftes van zowel particulieren als ondernemers.

Januari
Dinsdag 6 januari vindt Open Coffee Bloemenbuurt plaats in wijkcentrum De Hyacinth van 9.00 – 11.00 uur, Anemoonstraat 25 in Den Haag.
Thema: Mini training De eerste indruk. Hoe kom ik over? Door Frits Knijff
De eerste indruk, maar waar baseer je die eigenlijk op: Oordelen, vooroordelen, intuitie, waarneming? Een goede eerste indruk is meer dan de helft van het werk, terwijl je heel hard zult moeten werken om een slechte eerste indruk ten goede te keren. Weet jij eigenlijk wel hoe je overkomt, bij zo’n eerste ontmoeting?

Advertenties